Hieronder vind je de antwoorden. Als je vraag er niet tussen staat, bel ons dan op 020 – 89 43 43 1 of vul het contactformulier in.

Product

Voldoen de Finch modules aan het Bouwbesluit?
De Finch modules voldoen aan de nieuwbouw eisen van het Bouwbesluit. De modules kunnen tevens voldoen aan de EPC-eis van ≤ 0,4 of beter. Finch Buildings zijn permanente gebouwen die indien nodig kunnen worden verplaatst zonder kwaliteitsverlies.


Zijn de Finch modules stapelbaar?
Ja, de Finch modules kunnen in permanente situaties 5 lagen hoog gestapeld worden. In tijdelijke situaties 7 lagen hoog. Hoger is mogelijk op aanvraag.


Hoe werkt de CO2 opslag van Finch Buildings modules?
Een boom neemt in zijn levensduur CO2 uit de atmosfeer op. Wanneer een boom sterft en gaat rotten komt deze CO2 weer vrij. Wanneer een boom gekapt en gebruikt wordt voor onze gebouwen, dan blijft de CO2 besloten in het hout. Het hout in een Finch module legt 11.780kg CO2 vast*. Dit is gelijk aan de uitstoot van 74.520km aan uitlaatgassen van een middenklasse auto. Of de uitstoot voor het opwekken van de energie van 12 huishoudens in één jaar. Ook staat het gelijk aan 27 jaar gezonde lucht voor een gemiddelde persoon om in te ademen.

*: De beperkte CO2-uitstoot die ontstaat tijdens zagen, drogen en transport is niet meegenomen in de calculatie. Ook de proportionele CO2-uitstoot die bespaart wordt door niet te werken met beton of staal is niet meegenomen.


Worden er bomen terug geplant voor het gebruikte hout?
Ja, we werken alleen met gecertificeerde houtsoorten (FSC en PFEC). Daardoor worden er meer bomen terug geplant dan dat wij gebruiken en groeien de Europese bossen.


Zijn houten gebouwen brandgevaarlijk?
Finch modules voldoen aan alle nieuwbouw eisen van het Bouwbesluit. Massief hout heeft de eigenschap om bij brand een koollaag te vormen, waardoor de brand stopt. Daardoor presteert het zelfs beter dan enkele andere bouwmaterialen.


Wat is de levensduur van de modules?
Finch verwacht dat de modules minstens 50 jaar meegaan. Wij baseren onze indicatie op bestaande woningen in Duitsland die zijn gebouwd met CLT. Deze staan al 30-40 jaar. Goed en regelmatig onderhoud verlengd de levensduur van de woningen.

Financieel

Wat zijn de kosten van Finch modules?
Finch modules verschillen in configuratie en prijs. Afhankelijk van het casco, exterieur, interieur, balkon en techniek zijn Finch modules verkrijgbaar. Wij maken graag een offerte voor uw specifieke project.


Kan ik als particulier ook Finch modules aanschaffen?
Finch Buildings levert nog niet aan particulieren. Wel kunt u bestellen als collectief particulier opdrachtgever (CPO). Bij een gezamenlijke afname van minimaal 10 modules kunt u een opdracht plaatsen.


Hoe kunnen Finch Buildings gefinancierd worden?
Finch modules kunnen aangeschaft worden en kunnen ook in een lease-constructie aangeboden worden. Een lease-aanbieding wordt gedaan bij grotere aantallen. Particulieren kunnen zich verenigen in een collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) en zodoende in gezamenlijkheid een aanvraag indienen waarbij een groter aantal modules wordt bereikt.


Wat zijn de minimale energielasten
 per module?
De minimale energielasten per module verschillen per situatie. De energieprestatie is gebaseerd de Energie Index (EI). Er zijn drie keuze opties in EI: tussen 1,4 en 1,8, tussen 0,6 en 0,8 en lager dan 0,6. Daarnaast zijn onze modules ook NOM (nul-op-de-meter) of NOM-ready leverbaar.


Wat zijn de aansluitkosten voor de nutsvoorzieningen?
De modules zijn all-electric en niet voorzien van een gasaansluiting. De modules zijn plug en play en daarom eenvoudig aan te sluiten op bestaande nutsvoorzieningen. De kosten zijn per project verschillend.

Specificaties

Hoe worden Finch modules verwarmd?
De Finch modules zijn voorzien van een lucht-water-warmtepomp. Deze dient zowel voor verwarming als voor tapwater. De warmtepomp bevindt zich in de technische ruimte en maakt gebruik van afgevoerde ventilatielucht.


Welk type materiaal wordt gebruikt voor de gevel?
De gevel bestaat uit Western Red Cedar (WRC) rabat. WRC is een houtsoort die in een Nederlands klimaat zeer lage onderhoudskosten heeft.


Wat is de vloerafwerking in de modules?
De modules kunnen met of zonder vloerafwerking worden geleverd.


Zijn de wanden behangklaar en hoe is het plafond afgewerkt?
De wanden en het plafond zijn opgetrokken uit massief, kruislings gelijmd hout (CLT), voorzien van een afwasbare laag. De wanden behangen is mogelijk maar niet gewenst, omdat het negatief werkt op het vochtregulerende karakter van het hout. Voor het plafond geldt hetzelfde.