Modules die van functie kunnen veranderen

Finch Buildings ontwikkelt verschillende gebouwen gebaseerd op één module. De gebouwen zijn eenvoudig te verplaatsen en kunnen aangepast worden per doelgroep.

De module

De modules kunnen vijf lagen hoog gestapeld en onderling geschakeld worden. Zo zijn de mogelijke configuraties eindeloos: van gestapeld appartementencomplex tot recreatiewoning aan zee en van (mantel)zorgwoning tot hotel. De Finch modules hebben een standaard afmeting waardoor ze stapelbaar en schakelbaar zijn. Ze voldoen aan de permanente eisen van het Bouwbesluit 2012, daarmee zijn onze gebouwen permanent toepasbaar. Ze kunnen net als gebouwen van beton of steen decennialang gebruikt worden.

Standardisatie & koppelen

De afmetingen zijn gestandaardiseerd zodat ze altijd uitwisselbaar zijn. Elke module heeft een vaste galerij aan de voorzijde waardoor er bij plaatsing geen extra hijsbewegingen nodig zijn. Uitbreiding of krimpen van gebouwen is eenvoudig: door modules te koppelen of te ontkoppelen kan de grootte van een gebouw worden aangepast, ook nog jaren na het plaatsen van het oorspronkelijke gebouw.

Indeling

Optimaal comfort en aanpasbaarheid zijn de uitgangspunten geweest voor het bepalen van de indeling van de module. Door het modulaire bouwsysteem en de slimme vloer waarin alle leidingen worden gelegd, kunnen we de keuken en badkamer overal in de module plaatsen. Een apart toilet behoort tot de mogelijkheden, alsook het plaatsen van binnenwanden om kamers te creëren. Binnen het ontwerp van de indeling staat aanpasbaarheid centraal, daarom staat het u vrij om suggesties te doen voor de indeling van de module.