Een gezonde leefomgeving

Een belangrijk aspect van de modules van Finch Buildings is het gezonde leefklimaat, dat voornamelijk door de keuze van de materialen tot stand komt. Finch Buildings neemt de gezondheid van gebruikers serieus en kiest daarom voor hout als bouwmateriaal.

Zonder afval en fossielvrij

Finch Buildings produceert vrijwel geen afval door slim te ontwerpen en door prefabricatie. Onze gebouwen kunnen dankzij een ‘all-electric’ benadering fossielvrij geëxploiteerd worden. En uiteraard worden er meer bomen geplant dan dat er gekapt worden voor het hout dat we gebruiken.

Duurzaam materiaalgebruik

Alle houtsoorten die gebruikt worden voor de bouw van de Finch module zijn FSC en/of PEFC gecertificeerd. Hout als bouwmateriaal is duurzaam omdat het terug kan groeien. Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat in plaats van uitstoot bij productie.

Circulair ontwerp

De modules zijn volgens circulaire principes ontworpen. Dit houdt in dat meer dan 90% van alle gebruikte materialen in de module geschikt zijn voor hergebruik. Daarmee is sloop een begrip uit het verleden. Een voorbeeld hiervan is het massief CLT (Cross-Laminated Timber), dat in Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk reeds veel gebruikt wordt als bouwmateriaal.